We hebben twee keer een reis gemaakt met Arjiris als gids. In 2010 deden we met een groep van 32 mensen mee aan een georganiseerde ‘gemeentereis’ in de voetsporen van Paulus. In 2012 wilden we met onze kinderen en kleinkinderen ter gelegenheid van ons 45 jarig huwelijk naar Griekenland. Vanwege onze goede ervaringen in 2010 met Arjiris als gids hebben we hem gevraagd of hij deze reis samen met ons wilde organiseren en onze gids wilde zijn.
In 2010 reisden we met een groep protestanten en het was erg verrijkend om te ontdekken dat er heel veel overeenkomsten zijn tussen Bijbelverhalen en de Griekse mythologie die ons door Arjiris werd uitgelegd. Ook kregen we meer begrip voor de Grieks orthodoxe kerk. Veel is er gesproken over de financiële problemen waarin Griekenland terecht is gekomen. Door ons over de achtergronden en ontstaan van de Griekse schulden te vertellen kregen we een meer genuanceerde kijk op de problematiek. Het is zeker zo dat we door Arjiris het land meer zijn gaan waarderen.
Ook de reis met de kinderen en kleinkinderen was erg geslaagd. Alles was perfect geregeld. Het was even afwachten of het Arjiris zou lukken om de kleinkinderen, in de leeftijd van 9 tot 15, te boeien. Dit lukte prima, de jongste wilde al vanaf de eerste dag ook archeoloog of gids worden.
Arjiris is een uitstekende gids met heel veel kennis over het oude Griekenland die dit op een prettige wijze weet over te brengen. Hij weet de zaken op een soepele wijze te regelen waarbij er steeds rekening wordt gehouden met de wensen van de groep.